Zen in Zeewolde

meditatie in Zeewolde

Wie zijn wij?

Eind nam Wil Spruijt het initiatief om een meditatiecursus in Zeewolde te organiseren. Wil was yogalerares en wilde graag dat Zen een plaats in Zeewolde zou krijgen.  Zij vroeg collega – en tevens Zenleraar  – Cornelia Wierenga om een introductiecursus Zenmeditatie te verzorgen. Die eerste cursus werd gehouden in het toenmalige filmhuis en was een geweldig succes. Onder leiding van Cornelia en Wil maakten vele mensen kennis met meditatie en met wat dat je het leven van alledag kan betekenen. In de jaren daarna gingen sommigen een stapje verder en deden de eerste stappen op het Zenpad.

EVD_7_13X18Cornelia Wierenga is verbonden aan Zentrum in Utrecht en het Kanzeon Centrum in Amsterdam. Zij is leerling van Rients Ritskes en Nico Tydeman en heeft van Nico haar Denkai transmissie ontvangen. Onder haar enthousiaste en deskundige begeleiding is er een vaste groep mensen ontstaan die om de twee weken bij elkaar komt. De deelnemers mediteren samen en laten zich inspireren door de Zen beoefening en door na te denken over het mysterie van het leven en het pad dat ieder mens moet bewandelen.

Na de eerste jaren in het filmhuis, groeide de wens om een meer “eigen” locatie voor de bijeenkomsten te vinden. Opnieuw was het Wil die een oplossing vond. Zij legde contact met het IVN en kreeg gedaan dat we daar niet alleen een ruimte konden huren voor het geven van cursussen en het houden van bijeenkomsten, maar waar we ook onze meditatiematten en – kussentjes konden opslaan.   Sinds die tijd gehouden worden alle bijeenkomsten in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg gehouden en dat biedt ons de gelegenheid om – als de weergoden ons gunstig gezind zijn – het loopgedeelte van de meditatiebijeenkomsten in de prachtige tuin van het IVN te houden.

Inmiddels is Zen in Zeewolde volwassen geworden. Zoals alles in het leven is ook onze groep aan veranderingen onderhevig. In november 2014 is Wil ons ontvallen en met ingang van het seizoen 2015-2016 is Cornelia niet meer actief als leraar van de groep. Op de achtergrond zal ze aanwezig blijven en Zen in Zeewolde met raad en daad terzijde blijven staan.

EVD_10_13X18Els Knaapen heeft haar plaats ingenomen.  Els is zenmonnik en leidt sinds enkele jaren een zenmeditatiegroep in het Toon Hermanshuis in Zeewolde, inloophuis voor kankerpatiënten.

Bij Zen in Zeewolde is iedereen welkom: mensen die zo nu en dan in een groep willen mediteren, maar ook mensen die zich meer willen verdiepen in de betekenis van Zen in hun leven. Tijdens de meditatiebijeenkomsten is er gelegenheid tot Daisan, een persoonlijk onderhoud met Els.

Voor meer info:

zeninzeewolde@gmail.com

Els Knaapen: 06-53234993

Advertenties